2 Ocak 2010 Cumartesi

Windows Yedekleme İşlemi

Yedekleme işlemlerinde dikkat edilmesi ve yapılması gerekenler

Yedekleme yapılacak bilgisayarda eğer harddisk ikiye bölümüşse ve windowsta çalışır durumda ise yedekleme için bir sorun yoktur. Burda sürücülerin isimlerini almak kurulumda daha kolay işlemler yapmanızı sağlar. Eğer windowsunuz çökmüşse, yedek almak için birinci yol başka bilgisayara harddiskinizi bağlayarak buradan yedek almak, yedek alırken masaüstü, belgelerim, sık kullanılanlar öncelikle alınacak yedeklerdir bunlara erişmek için harddiskte documents and settings bölümünden kullanıcı adına girerek buradan erişebiliriz. Eğer başka bilgisayar yoksa dos ortamından yedek almak gerekir. Tabi harddiskiniz fat32 ise. Bunun için açılış disketine ve xcopy dosyalarına ihtiyacınız var. Dos ort***** girdikten sonra A:\ xcopy c:\documents and settings\sel\belgelerim\*.* d:\yedek/s dediğimizde tüm klasör ve dosyaları yedeklemiş oluruz.

Yedeklemede yapılacak diğer bir yöntemde bilgisayarınız çalışır durumda iken ghost gibi programlarla bunların yedeğini alarak bir disket oluşturmak bu durumda birkaç dakika içinde çöken bilgisayarınızın tüm bilgilerini tekrar yüklemiş olacaksınız.

Eğer böyle bir program yoksa windowsun kendi yedekleme programını kullanabilirsiniz.

Başlat-programlar-donatılar-sistem araçları-yedekleme karşımıza gelen pencerede yedekleme ve yedeklenen dosyaları geri yükleme seçenekleri mevcuttur. Burda duruma göre seçeneklerin herhangi birini seçerek yedekleme veya geri yükleme yapabilirsiniz.

Sistemi eski haline getirmenin diğer bir yöntemide başlat-programlar-donatılar-sistem araçları-sistemi geri yükle. Burda sisteminiz düzgün çalışırken sistem geri yükleme noktası oluşturmak gerekir. Eğer sisteminizde gerçekten sorun varsa, sistemi geri yüklemeyecektir.

Ayrıca düzenli olarak bilgilerimizi yedeklemek gerekir.

Filmleri düzenlemek belli parçalarını kullanmak için...
Windows Movie maker

Başlat-programlar-windows movie maker.

Java appletlerinin yüklenmesi

Internet explorerde bazı makinalara girdiğinizde, java appletlerinin yüklenmesi gerektiğini söyler. Bu durumda birinci olarak service pack 1 yüklemek veya msjavx86 dosyasını yüklemek.

Windowsu kendi istediğimiz özelliklerde ayarlamak

TweakUI

Windowsun yardımcı araçlarından biridir.

Windows üzerinde çeşitli ayarlamalar ve düzenlemeler yapabilirsiniz. Registerla ilgili, başlangıç dosyaları ile ilgili görümle ilgili her türlü düzenleme yapılır.

Bu araç, CD’de \tools\reskit\powertoy klasöründe gizlidir. Veya kurulum dosyasını internetten indirebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder