3 Ocak 2010 Pazar

Telnet Hakkında bilgiler

Getpass yetkisi nasil veririm ? :
mirc ortamindayken servicesin root olan nick /msg operserv admin add nick komutu ile admin ekleyip getpass yetkisi verebilir.

Serverima nasil MOTD eklerim? :
Servera Message of the Day (MOTD) eklemek icin telnete girdikten sonra (username ve passwordunuzu girdikten sonra) sirayla sunlari yapmaniz gerekiyor; cd ircd (!!!!!!!!! SERVERINIZ Elite ise cd Elite3.1.1 yazmaniz gerekiyor) pico ircd.motd cikan ekrana ne yazarsaniz servera girerken o cikar. Yazdiklarinizi kaydetmek icin ctrl ye basili tutarken x harfine basin ve cikan soruya Yes yazip entera basin. Serveriniza reconnect olarak gorebilirsiniz motd i.

Serverim kapandi tekrar nasil calistircam? :
Serverinizi tekrar calistirmak icin telnete girdikten sonra (username ve passwordunuzu girdikten sonra) sirayla sunlari yapmaniz gerekiyor; cd ircd (!!!!!!!!! SERVERINIZ Elite ise cd Elite3.1.1 yazmaniz gerekiyor) ./ircd NOT: ircd nin basindaki . ve / aynen yazilacaktir

Servislerim kapandi tekrar nasil calistircam? :
Serviceslerinizi tekrar calistirmak icin telnete girdikten sonra (username ve passwordunuzu girdikten sonra) sirayla sunlari yapmaniz gerekiyor; cd services ./services NOT: servicesin basindaki . ve / aynen yazilacaktir

Telnet sifremi nasil degistirecegim? :
Sifrenizi degisirmek icin telnete girdikten sonra (username ve passwordunuzu girdikten sonra) sirayla sunlari yapmaniz gerekiyor; passwd (enter) Karsiniza "(current) UNIX password" yazisi cikicak sonra, Suanki sifreniz (enter) Karsiniza "New UNIX password:" yazisi cikicak sonra, Yeni sifreniz (enter) Egerki karsiniza "BAD PASSWORD: it's WAY too short" cikarsa sifreniz cok basit demektir, daha karmasik bir sifre yazarak tekrar deneyin (orn: Byuk harf ve rakam kullanarak) ve tekrar Yeni sifreniz (enter)

Telnet Komutlari . server a login oldukdan sonra... :

ls komutu : ls komutu ile serverda bulunan dizinleri görebilirsiniz.

cd komutu : ls komutu ile dizinleri gördükten sonra o dizinlerin içine girmek için kullanilir. örnek : cd ircd

mkdir komutu : mkdir komutu server da bulunan alalninizda yeni bi dizin olustumaya yarar örnek : mkdir husnu

rm komutu : mkdir ile olusturdugun dizini dilmeye yarar ... örnek : rm husnu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder